دامنه همان آدرس سایت است. اگر سایت را مانند یک خانه تصور کنیم، دامنه اینترنتی درواقع آدرس این خانه است. کسانی که وب سایت دارند و از طریق آن می خواهند کسب درآمد کنند باید در انتخاب دامنه اینترنتی وسواس زیادی به خرج بدهند. یک دامین عالی نه تنها باعث جلوه و حفظ آبروی کسب و کار شما می شود بلکه به بهینه سازی سایت نیز کمک شایانی می کند، پس اگر می خواهید یک کار حرفه ای را در دنیای وب شروع کنید، قدم اول این است که یک دامنه اینترنتی خوب برای سایتتان پیدا کنید.

 

انواع دامنه اینترنتی

 

o        دامنه سطح بالا (Gtld)

 

دامنه هایی مانند .com، .net و .org  از دامنه های سطح بالا به شمار می روند. هرکدام از این دامین ها معنا و مفهوم خاصی دارند و باید برای سایت های خاصی استفاده شوند. برای مثال .com مخفف commercial است و برای وب سایت هایی که در حوزه تجارت الکترونیک هستند به کار می رود یا دامنه .net مخفف network است و برای سایت هایی  که در حوزه شبکه فعالیت می کنند کاربرد دارد. org. نیز مخفف organization می باشد و برای ارگان ها و ادارات دولتی استفاده می شود. طبیعی است که این دامنه های اینترنتی به دلیل شهرت و اعتباری که دارند قیمت بالاتری نسبت به بقیه شرکت های دامنه دارند.

 

 انواع دامنه اینترنتی

 

o        دامنه های دو حرفی (ccTLD)

 

هر کشوری دامنه اختصاصی کشور خودش را دارد که به عنوان بالاترین و با اعتبارترین دامنه آن کشور به حساب می آید. این دامین دو حرف ابتدایی نام آن کشور است، مثلا دامنه ملی کشورمان .ir است که مخفف iran می باشد. کاربران به دلیل مطالعه و آگاهی کم در بسیاری از موارد نام این دامنه های ملی را به اشتباه تلقی می کنند. ما دو مورد از رایج ترین اشتباهاتی که کاربران درباره دامنه های ws و tv می کنند را برای شما آورده ایم:

 

v     ws: ws نشان دهنده website نیست بلکه نشان دهنده دامنه ملی یک کشوراست و هر نوع وب سایتی با هر فعالیتی را می تواند در بر بگیرد.

 

 

 

v     tv: باز هم بعضی از افراد این دامنه اینترنتی را به عنوان نشان دهنده تلویزیون تلقی می کنند در صورتی که این دو حرف نشان دهنده Tuvalu است اما به خاطر تصور اشتباه افراد بیشتر سایت هایی که برنامه های تلویزیونی پخش می کنند از این دامنه اینترنتی استفاده می کنند.

 

  دامنه اینترنتی

 

o        دامنه های سطح بالای جدید (gTLD)

 

دامنه های سطح بالا که درمورد اول نام بردیم پس از چندین سال با کمبود اسم رو به رو شدند. جالب است بدانید که در هر ثانیه ۶۳۰۰۰ سایت در اینترنت راه اندازی می شوند که هر کدام باید یک نام و یک دامنه اینترنتی منحصر به فرد داشته باشد. کاملا روشن است که دامین های سطح بالا جوابگوی این حجم از وبسایت در اینترنت نیستند. به همین دلیل دامنه های info، biz،   coop ،pro ، aero، name، museum به وجود آمدند. اکثر این دامین ها برای جذب کاربران پیشنهادات جالب و وسوسه برانگیزی می دهند. مثلا دامنه info دسترسی به بعضی سرورهای مهم را به صورت رایگان به کاربرانش می دهد، البته این اشتراک رایگان فقط به مدت یکسال است و بعد از آن باید مبلغی چند برابر پرداخت نمایید.

 

o       دامنه های سلطنتی

 

دامنه های اینترنتی .gov و .edu بسیار سطح بالا هستند به همین دلیل در اصطلاح به آنها دامنه های سلطنتی می گویند. دامنه اینترنتی gov مخفف government می باشد و در ایران برای سایت های سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه به کارمی رود. سایت هایی که از دامنه اینترنتی edu استفاده می کنند هم باید از وزارت علوم مجوز لازم را بگیرند که معمولا این مجوز به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مهم داده می شود.

منبع:

 

https://www.academia.edu/44570444/%D8%A7%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D8%B2_%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA_%D9%88_%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1_%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA%DB%8C_%DA%A9%D9%87_%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF_%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

 

 


yadakyar دامنه ,اینترنتی ,سایت ,دامین ,مخفف ,دلیل ,دامنه اینترنتی ,نشان دهنده ,سایت هایی ,o        دامنه ,برای سایت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

خرید اینترنتی دانلود آهنگ فیلم پاوربانک شیائومی 20000 معرفی روش های کسب درآمد گاوصندوق آسانسوری بانک دانلود مقاله و نرم افزار تی بی تی